söndag 31 januari 2010

pilla pärla och gnugga bäver


Efter att ha läst K. Janouch "Orgamsboken" och även diskuterat kvinnlig sexualitet och onani med en sexualrådgivare har jag kommit på en del saker om varför jag och så många kvinnor uppfattar sin sexualitet som skamlig.
1. När små pojkar drar sig i snoppen ses det som gulligt men när små flickor pillar med sin... ja vad ska man ens kalla det?! Fult är det i alla fall och hennes hand plockas bort. Minns själv den negativa reaktion jag fick av vuxna en gång när jag lekte som liten... kanske är det efter den händelsen som jag skäms? Blir helt arg när jag tänker på det! Tänk vad det satt spår i mig och andra kvinnor!
2. Myten om mödomshinnan! Det är rent lurendrejeri för att skrämma tjejer att det märks om vi är oskulder eller inte. Allt är påhittat men det vet nästan inga tjejer om trots att vi lever i ett så modernt och jämställt samhälle.
3. Språket, varför finns inget lika avslappnat och roligt ord som snopp för det kvinnliga könet? Snippa börjar tydligen bli vanligt men det fanns då inte när jag växte upp. Kissimurra, framstjärt, fitta, slida... nä inget är lika socialt accepterat som snopp.
Att killar runkar är också allmänt vedertaget, men vad gör en tjej? Har ni några förslag? Pilla pärlan? Gnugga bäver? Gnida sig?
Och visst ni att lubrikation är vår motsvarighet till killars utlösning? Jag visst det då inte i alla fall...(och det gör uppenbarligen inte rättstavningsprogrammet heller som rödmarkerar)
4. Kommer nu ihåg i skolan när det var dags för "kill- och tjejsnack"? Killarna fick prata om runkning och se film om hur man gör, medan tjejerna fick prata mens. Vad har mens med sex att göra? (ok det finns en liten koppling...) men varför fick inte vi lära oss onanera?

Här har jag gått runt i hela mitt liv och skämts för att jag har en sexualitet. Undermedvetet har jag trott att sex är något som kommer med killarna, att jag som egen individ inte har mycket till sexualitet...

Tack Katerina Janouch för att du lär tjejer pilla pärla när ingen annan gjort det.

2 kommentarer:

  1. jag känner:
    1. det är förjävligt. man borde typ ha lektioner i onani på dagis förfan.
    2. jag är 27 och jag var helt säker på att man hade en oskuld/mödomshinna/whatever.

    SvaraRadera
  2. Tack för en bra blogg! Bra exempel på att killar och tjejer upplever det lika dant. Iallafall kommentar till inlägget;
    Mannens erektion motsvaras hos kvinnan av lubrikation(mindre synligt, mer kladdigt). Båda är förstås ett svar på upphetsning. Tjejer kan givetvis också få en produktiv utlösning(ejakulation)som ibland kallas sprut eller fontänorgasm.
    Skulle man(kvinna) råka utför detta ska man inte vara rädd. Detta är inte samma sak som att kissa på sig utan vätskan kommer från glandula scenes som kan vara mer eller mindre utvecklad från kvinna till kvinna.

    SvaraRadera